Konular

Sezaryenle doğumun avantajları

 

Sezaryenle doğumun avantajları

 

Doğum iki şekilde olur. Normal doğum olarak adlandırılan vajinal yolla doğumdur. Sezaryen ise gebe kadının karnının ameliyat ile açılması şeklinde olan doğum yöntemidir. Her iki yöntemin de birbirlerine karşı farklı üstünlükleri olmakla birlikte en sağlıklı olan ve önerilen normal doğumdur.

Normal doğum gerçekleşemediği takdirde ya da anne hayatını tehlikeye atabilecek durumlarda bebeğin de hayatını kurtarmak açısından sezaryen mucize sayılabilir. Ancak normal doğum mümkün olabilecekken yapılacak bir sezaryen fayda yerine zarar da getirebilir. Bu nedenle verilecek sezaryen kararında kar-zarar hesapları yapılmalı, olası riskler konusunda hem anne hayatı hem de bebek sağlığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Bebek ve anne için risk olmamak kaydı ile öncelikle normal doğum öneriyoruz.Ancak sezaryanda doğum zamanının belli olması, süresinin yaklasık yarım saat olarak belli olması,vajinal genişlemenin  ve idrar torbası sarkmasının ve dolayısıyla ileride idrar kacırmanın olmaması, vajinal kesi (epizyotomi) ve dikiş nedeniyle cinsel disfonksiyonun olmaması, bir ameliyat olmasına rağmen daha çok oranda normal doğuma göre hekim kontrolünde olması, bebek için daha az oranda travmatik olması(bebek açısından doğum  sırasındaki sorunlarının çoğunluğu normal doğum sırasındadır), gelecekte rahim sarkmasının daha az olması,dogum ağrısı korkusunu gidermesi başlıkları sezaryanın kendine has avantajlarıdır

GEBELİK HESAPLAYICI
Dr. Mehmet Tongal, Özel Jineklinik Doğa Polikliniği, Antalya
0242 321 22 00      info@mehmettongal.com
Dört Boyutlu Renkli Doppler Ultrason

Tüm hakları saklıdır © 2014. / Tasarım Ajansweb