Konular

Sezaryende karın germe

 

Sezaryende karın germe

 

            Karın bölgesi gerek erkek gerekse kadınlarda estetik olarak oldukça önem taşır. Bir çok kişi özel çabalar göstererek karın bölgesinin güzel görünmesini ister. Spor yapar, dövme yaptırır, piercing taktırır. Ancak karın bölgesi bazı durumlarda deformasyona uğrar. Aşırı kilo alımı ve sık sık kilo alıp vermek karın cildinin görünümünü bozar. Buruşukluklar, çatlaklar ve sarkmalar meydana gelir. Ayrıca gebelikte de karın cildi gerildiği için bu tür problemler görülebilir. Apandisit, fıtık ya da sezaryen gibi karından geçirilmiş ameliyatlar da yara izlerinin kalması ile neticelenebilir. Günümüzde bir takım özel teknikler ve yöntemler ile bu izler en az seviyeye indirilebilmektedir.

 

            Gebelik sayısı arttıkça karın bölgesinin estetiği bozulur. İkiz, üçüz gibi çoğul gebeliklerde, ikinci ve daha sonraki doğumlarda, aşırı kilo alınan hamileliklerde karın derisi çatlar, deforme olur ve doğumdan sonra sarkar. Bu durumlar hemen her kadında estetik olduğu kadar psikolojik olarak da bir rahatsızlık yaratır. Bunun için karın germe ameliyatı yapılabilir.

 

            Karın germe ameliyatı sezaryen sırasında bebek çıktıktan sonra cildin onarımını içeren bir ameliyat tekniğidir. Artık gebelik planları olmayan kadının sezaryen yarası en az iz kalacak şekilde kapatılır. Sezaryen dikiş yeri genel olarak iç çamaşır ya da bikini giyildiğinde görülmeyecek yerdedir. Bu bölgedeki yara yeri iyileşmesi kişinin cilt tipine, yara yerine bakımına ve temizliğine, yaranın enfeksiyon kapmamasına bağlı olarak özel bir teknikle dikilir. Bu yöntemle çatlaklar da yok edilebilir. Karın duvarı eski gerginliğine kavuşur.

   Özellikle ikinci üçüncü sezaryan sırasında fazla kilo almış, öncden de sarkması olan, daha çok 30 yaş üzeri hastarda düşünülebilir Sezaryan sırasında olunca karın cildi belirgin gevşek ve extra doku olduğundan karın germe operasyonundan  dolayı extra ağrı olmaz.Oysa normal zamanda yapılan karın germede hasta bir iki hafta dik yürümekte zorlanır ,ağrı olur. Yine sezaryan sırasında karın germede ek anestezi, ek ağrıkesici, ek antibiotik, ek hastanede kalış gerekmez.Ek risk oluşturmaz çünkü alınan sadece cilt ve  ciltaltı yağ dokusudur.Sezaryan kesisinden hafifçe uzundur ancak son zamanlarda kesiyi daha aşağıdan yaptığımız için biraz uzun da olsa kesi bikini hattının altında kalmaktadır.

 

GEBELİK HESAPLAYICI
Dr. Mehmet Tongal, Özel Jineklinik Doğa Polikliniği, Antalya
0242 321 22 00      info@mehmettongal.com
Dört Boyutlu Renkli Doppler Ultrason

Tüm hakları saklıdır © 2014. / Tasarım Ajansweb